Publicaties

 

Meest recente boek (september 2016)

Karel groeit op als tuinderszoon in de jaren dertig van de vorige eeuw. Hij lapt gewoontes en tradities aan zijn laars en zoekt de vrije ruimte. Al snel ontdekt hij de macht van het woord en wat hij allemaal kan bereiken door een goed en niet te weerleggen verhaal. Hij leert de wereld naar zijn hand te zetten.

Zijn dochter Else studeert eind jaren zeventig aan de hotelschool. Zij is een eigengereide, intelligente jonge vrouw die niet op haar mondje is gevallen. Tegelijkertijd blijkt ze totaal verstrikt in het manipulatieve web van haar vader. Else zoekt naar woorden die haar kunnen bevrijden, maar vindt er geen. Het leven glipt uit haar handen.

Dertig jaar later besluit Else haar vader te interviewen. In dit gesprek tussen vader en dochter komen twee waarheden, die elkaar tot dan toe hebben bestreden, samen in één ruimte….

Voor andere (vak)boeken kijk hier

 

 

 

 

Meest recente artikel (september 2016)

Werken aan zorg vanuit waarden
in het tijdschrift Waardenwerk (2016)

Waarom is het zo lastig voor organisaties om daadwerkelijk het spanningsveld tussen het menselijk gezicht en organiseren te hanteren? Dat komt omdat factoren als persoonlijke moraliteit, het hanteren van spanningsvelden en een vrije speler zijn, voortkomen uit de houding van mensen.

Een houding kun je niet organiseren, die moet je leven, voorleven. Het zijn factoren die je in jezelf tot leven brengt, die anderen op kunnen roepen en die op subtiele wijze resoneren in de organisatie. Lees verder

Voor alle andere artikelen kijk hier

Meest recente column (mei 2016)

Hoe heerlijk is het om ’s morgens vroeg, vlak voor ik de deur uitga, de douche nog even schoon te maken met zelf geïmporteerde huishoudazijn uit Oostenrijk. Innig tevreden verlaat ik dan het pand in de wetenschap dat ik de strijd tegen de kalk en het vuil tijdelijk weer in mijn voordeel is beslecht. Maar niet altijd was ik zo blij…. Lees verder

Voor alle ander columns kijk hier