Aandacht in interactie

Een ongewoon boek over het spanningsveld tussen aandacht en organiseren. Deze twee werelden kunnen aanvullend en verrijkend zijn, maar in de dagelijkse praktijk delft aandacht vaak het onderspit. Wat maakt dat aandacht zo makkelijk van het organisatietoneel verdwijnt?

Waar organiseren zich richt op doelmatigheid en beheersbaarheid, laat aandacht onvoorspelbaarheid binnen en brengt zij processen tot leven. Waar instrumenten en structuren zorgen voor grip op organiseren, ontstaat er vanuit aandacht verbinding, zingeving en een vitale organisatie. Als we dit spanningsveld toelaten en een ‘midden’ leren houden, kunnen we deze verschillen productief maken. Aandacht als poort naar vernieuwing!

Aandacht in interactie in de top 10 van beste vakboeken van 2014,
door de vakjury van de OOA. Uit het lovende jurycommentaar:

"Een boek over de confrontatie tussen oprechte ambities en een weerbarstige praktijk, waar de ‘reflection in action’ vanaf druipt. Een verademing in de stroom ‘in 3,5,7 of 10 stappen naar Vernieuwing, Succes, Groei of Geluk-boeken’."

Testimonials
Dit boek laat zien hoe we vanuit aandacht verbinding kunnen maken met de mogelijkheid tot beweging en vernieuwing.
Herman Wijffels, hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering

Het spanningsveld tussen iets laten ontstaan en de tendens in organisaties om juist alle processen te controleren en beheersbaar te maken wordt prachtig in beeld gebracht.
Ans Tros, directeur SchoolvoorCoaching en VistaNova

Aandacht geven is betekenis geven. De kwetsbare kracht van aandacht is het thema van dit boek. Liefde en aandacht zijn begrippen die je niet snel tegenkomt in managementliteratuur. Dat maakt het een belangrijk boek.
Harry Starren, voormalig directeur van De Baak


Bestellen

Het boek is te bestellen via deze website.

Boekrecensies

Boekgegevens

 

Titel

Aandacht in interactie - de spanning tussen organiseren en laten ontstaan
Auteur Margret van Paassen
Uitvoering paperback
Uitgeverij Stili Novi
ISBN  9789078094609
Prijs € 29,50 (exclusief verzendkosten)
Aantal pagina’s 220