De stille kracht van trancendentie

 

Als iets in 'De stille kracht van transcendentie' centraal staat dan is het wel de macht van de metaforen. in zowat elke bijdrage zijn zij het die ons in 'vervoering' brengen, ons 'meeslepen' en ons horinzonten 'ontsluiten'. Het hart van de transcendentie, wordt immers gevormd door dit type 'voertuigen'.

Op elke bladzijde kom je uitdrukkingen tegen als: de grenzen overschrijden, de geborgenheid loslaten, de hemel wagen, het tegendeel opzoeken, de innerlijke caleidoscoop in beweging zetten, zienswijzen laten verschuiven, beelden los doen trillen, iets verloren durven geven, het vanzelfsprekende plaats doen maken, de randen van begrippen laten openklappen. Transcendentie is een overgangsruimte, een transitionele ruimte.

De auteurs wijzen constant op 'verschuivingen' in ons leven en doen daarbij een beroep op een soort oplettendheid die ik visionaire oplettendheid zou willen noemen.

Doelgroep
Een bron van inspiratie voor coaches, counselors, leidinggevenden, onderwijsgevenden en organisatieadviseurs.

Testemonials
"Bij transcendentie denken we aan het overstijgen van de vormen, de voorschriften, de dogma's en aan het vinden van individuele essentie. Uit bijna elke bijdrage aan deze bundel blijkt verlangen naar die essentie, naar waarachtigheid en in veel gevallen naar het overstijgen van het ego en de materiële werkelijkheid. Spiritualiteit, de ervaring op zielniveau en het ontdekken van de verbinding, staat in veel van de bijdragen centraal. Prachtig is om te zien dat oude tegenstellingen, bijvoorbeeld tussen humanisme en religie letterlijk overstegen worden. Maar ook dat transcendentie niet alleen gaat over de individuele 'bevinding', maar veelbetekenend is voor de manier waarop we in relaties en organisaties met elkaar omgaan. Jezelf verstaan om anderen te kunnen verstaan."  Wessel Ganzevoort, Hoogleraar organisatiedynamiek en -innovatie, oud directeur KPMG Management Consulting

"Had transcendentie in het verleden te maken met gewijde ruimtes, met ingetogenheid en het sacrale, hier vormt zij het hart van profane disciplines: organisatiekunde, kunstzinnige vorming, biografisch onderzoek, interactioneel leren en bedrijfskunde". Tjeu van den Berk, theoloog en auteur van o.a. 'Het numineuze' en 'Op de bodem van de ziel'

'Dit boek ademt verbinding. Verbinding met onszelf, met de ander en met het grotere geheel. Deze verbindingskracht hebben wij nodig om te kunnen leven en werken in netwerkverbanden van de toekomst.
Herman Wijffels
, Nederlandse bewindvoerder Wereldbank, oud voorzitter Rabobank en Sociaal Economische Raad

 
Boekgegevens  
Titel

De stille kracht van transcendentie
Wijsheid in beelden, verhalen en symbolen

Redactie Ina Brouwer, Ine van Emmerik, Hans Alma,
Margret van Paassen en Antoinette Scholten
Uitvoering Paperback
Uitgeverij SWP
ISBN 978 90 6665 853 8
Prijs € 21,90
Pagina’s 144


Het boek is helaas uitverkocht.