Dochter van mijn vader

Karel groeit op als tuinderszoon in de jaren dertig van de vorige eeuw. Hij lapt gewoontes en tradities aan zijn laars en zoekt de vrije ruimte. Al snel ontdekt hij de macht van het woord en wat hij allemaal kan bereiken door een goed en niet te weerleggen verhaal. Hij leert de wereld naar zijn hand te zetten.

Zijn dochter Else studeert eind jaren zeventig aan de hotelschool. Zij is een eigengereide, intelligente jonge vrouw die niet op haar mondje is gevallen. Tegelijkertijd blijkt ze totaal verstrikt in het manipulatieve web van haar vader. Else zoekt naar woorden die haar kunnen bevrijden, maar vindt er geen. Het leven glipt uit haar handen.

Dertig jaar later besluit Else haar vader te interviewen. In dit gesprek tussen vader en dochter komen twee waarheden, die elkaar tot dan toe hebben bestreden, samen in één ruimte….

Een met liefde gecomponeerde roman vanuit de zware klei. Indrukwekkend en eerlijk.
Ans Tros

Interview op online magazine Lees van Bol.com

De plek der moeite als inspiratiebron

 

Testimonials

De spanning in dit boek doet denken aan ‘Knielen op een bed violen’. In plaats van religieus fanatisme zien we hier een onversneden geloof in geld, een ongebreideld verlangen naar meer en de ultieme consequenties daarvan voor het gezin.
Jikke de Ruiter

Dit boek is in één woord meesterlijk geschreven. Margret weet een pittig onderwerp, boeiend en licht te maken. Met zwierig, beeldend taalgebruik wordt je mee genomen in een levensverhaal. Een echte aanrader!!!
Conny Coppen

Hartverscheurend en indringend. Steeds weer een verduidelijking, inzicht in gevoelens, de waarde van eerlijkheid naar jezelf....én zodanig dat ik ook regelmatig mijn eigen afdalingen maakte en inzichten zocht.
Fred van Velzen

Een prachtig geschreven verhaal over de levenslange ontworsteling van Else aan het juk van haar vader, die dwangmatig zijn (on)geluk najaagt. Met vaart en Schwung geschreven. Spanning en prachtige metaforen die je het boek inzuigen, alsof je Saskia Noort of Loes den Hollander leest…. Je wilt vanaf de eerste pagina weten hoe het Else vergaat en je blijft lezen, lezen, lezen….
Désirée Lysen

 

Boek bestellen

Dochter van mijn vader kun je via deze website bestellen.

 

Boekgegevens

Titel

Dochter van mijn vader - een verlies gevende affaire

Auteur Margret van Paassen
Uitvoering Paperback
ISBN 9 789078 094906
Uitgeverij Stili Novi
Prijs € 15 (exclusief verzendkosten)
Aantal pagina's 200