Aandacht in interactieBeste ###USER_firstname###,


Schrijven is denken met het hart,
een geconcentreerde vorm van aandacht.

Mijn nieuwste boek 'Aandacht in interactie - tussen organiseren en laten ontstaan' gaat over het spanningsveld tussen organiseren en aandacht, hoe zij aanvullend en verrijkend kunnen zijn, maar ook hoe aandacht vaak in de dagelijkse organisatiepraktijk het onderspit delft. Dit spanningsveld komt tot leven in praktijkstudies en interviews. We zien mensen handelen en keuzes maken vanuit hun rol en verantwoordelijkheid binnen de organisatie, maar evenzeer als mens te voorschijn komen in schoonheid en weerbarstigheid, in twijfel en vastberadenheid, in daadkracht en ontvankelijkheid.

Het is voor mij een dierbaar boek zowel qua thematiek als ontstaansgeschiedenis. Het bouwt voort op het promotieonderzoek  'Aandacht: bron van verbinding - verkenningen rond rijker organiseren' van mijn vriendin en collega Marianne van Hoorn en de interviews die ik met haar had enkele maanden voor haar overlijden in de zomer van 2010.


Ik verheug mij op het moment dat het in druk beschikbaar komt (tweede helft van 2014). Spreekt dit thema je aan? Heb je interesse in het boek? Dan kun je alvast intekenen voor een exemplaar (ca 25 tot 30 euro). Met deze voorinschrijving help je mij bij het tot stand brengen van publicatie! Heb je vragen of ideeën, laat het me weten.


Met hartelijke groet,

Margret van PaassenAandacht in interactie
door de ogen van Adriaan Bekman


Hieronder enkele citaten uit het prachtige voorwoord van Adriaan Bekman.

In de georganiseerde werkelijkheid die dit boek beschrijft, in beeld brengt, je mee laat beleven is er een spanning tussen de wereld van functionele activiteiten geleid door managers en een wereld van aandacht en reflectie waarin wij stil staan bij wat werkelijk speelt, zich werkelijk voordoet in het proces en tussen ons die daarin meedoen. Wat indruk op mij maakt in de beschrijvingen die Margret geeft, is de ultieme uitdaging aan de mens in de georganiseerde wereld in deze spanning te kunnen blijven staan, in deze spanning er te kunnen zijn.Aandacht is open staan en zien wat er werkelijk is.
Aandacht geef je en aandacht ontvang je.
Aandacht is in gelatenheid wachten en je concentreren op het wezenlijke.
Aandacht is de strijd aangaan omdat het er toe doet.


We kunnen in de klem zitten, we kunnen in de verwikkeling zitten, de energie verdwijnt, er is stagnatie in het proces. Het is de aandacht die de opening biedt een stap te maken in vrijheid, met het oog op de ander.
Vrijheid is te voelen wat de ziel nodig heeft.


Nieuwsgierig naar het gehele voorwoord?

 

Aandacht voor je loopbaan!


Wil je een nieuwe stap maken?
Zoek je meer plezier en voldoening in je huidige werk?
Heb je behoefte om scherp te krijgen waar je kracht ligt en waar je uitdaging?
Is het tijd voor een tussenbalans?
Zit er meer in je dan er nu uit komt?

Toon je kracht voluit
Zet je schaduw in het zonnetje
Herijk je koers!

Bel me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 030-656 5533


Aandacht als waagstuk


Telkens opnieuw drukt het leven

me met onzichtbare feiten op de neus

ik struikel over stukken die niet passen

verdwijn in gaten die ik niet zie

de chaos volgt me als een schaduw 

haalt me in, om even te verdwijnen

en vlak achter me weer te verschijnen

het is niet makkelijk

te leven zonder richting

zonder te weten wie je bent

maar in het gat dat ik niet zag

hadden ze me allang herkent

- Margret van Paassen -

 

 

Tip: 2e editie van Inspire2lead!


Op 26 maart a.s. vindt de tweede editie van Inspire2Lead plaats op het prachtig schip Grace Kelly. Een middag met bevlogen sprekers over hun zoektocht naar leiderschap en over vernieuwende bewegingen binnen hun organisatie of juist over de grenzen van organisaties heen. Zachtjes duwen, leiden zonder baas en het onmogelijke mogelijk maken is maar een greep uit wat deze middag aan de orde komt. Alle sprekers kregen de vraag mee: Als er één ervaring is in jouw leven die je mag overdragen aan een volgende generatie, welke is dat dan?
Een middag die je niet mag missen....


Voor meer informatie zie inspire2lead