Ben je vandaag al over een drempel gestapt?Beste ###USER_firstname###,

 

Het is al weer een tijdje geleden dat mijn laatste nieuwsbrief verscheen. De focus lag de afgelopen maanden op een groter schrijfproject: een boek over 'Aandacht en Organiseren' in navolging van het promotie onderzoek van Marianne van Hoorn 'Aandacht: bron van verbinding', dat in 2008 verscheen. De eindstreep nadert. Terwijl ik vandaag met de inleiding bezig was, kwam er een column langszij. En ja die is er dan ineens. Ik ben een enorme liefhebber van nabijheid. Soms ontstaat ie gewoon tussen mensen en soms vraagt het een beetje moed om naderbij te durven komen. Als er in een teamtraining mensen zich kwetsbaar op durven stellen ontstaat er nabijheid, verbinding en vertrouwen. Iedere keer als we over onze eigen drempel heen stappen voeden we het vertrouwen en maken we de wereld waarin we leven en werken verrassender, inspirerender en meer bewoonbaar. En vaak is het niet alleen een eigen drempel waar we over heen stappen, maar ook een drempel van het gezelschap waarin we verkeren, de collega's op ons werk, de vrienden op een feestje, onbekende stadsgenoten op straat.

Laat je verrassen door deze nieuwsbrief en stap morgen over een drempel... en laat me weten hoe het was!

Hartelijke groet

Margret van Paassen

 


Over je eigen drempel heen
- de moed om nabij te zijn -

 

 

Een paar dagen geleden had ik een migraine aanval. Op maandagochtend blijkt de hoofdpijn en misselijkheid minder, maar verder voel ik me als een lapzwans. De hamvraag is welke afspraken nog behapbaar zijn en welke ik moet afzeggen. Fysiek kan ik mezelf nog wel verplaatsen (al zie ik daar ook al huizenhoog tegenop), maar geen idee hoe ik mijn gedachten kan organiseren en focussen en of ik iets zinnigs bij kan dragen aan de conversatie. Om naar een bijeenkomst te gaan, waar ik praktisch niemand ken, is een hachelijke onderneming omdat vermogens die ik normaal ter beschikking heb, nu volstrekt onbetrouwbaar zijn. Wat mij weerhoudt om te gaan is dat ik mezelf niet graag als minkukel zie gedragen.  Jawel ik doorzag mijzelf in mijn behoefte om toch maar een intelligente indruk te maken. Wat mij over de drempel helpt is dat ik mezelf beloofd had deze zomer om meer tegen mijn grenzen aan te duwen, meer risico te nemen. En dan was er ook nog het avontuur van de treinreis, waar ik niet zo ervaren in ben.

 

En ja hoor. Ik ga op weg en arriveer ruim op tijd op het station met een keurig opgeladen OV-chipkaart. Het apparaat begint meteen weerspannig te piepen, lees verder

 

 

Stap over je eigen drempel
en vergroot je speelveld!


Loop je al een hele tijd met een (loopbaan)vraag rond of loop je tegen grenzen aan die je belemmeren in je ontwikkeling? Maak dan vrijblijvend een afspraak om je vraag te onderzoeken en te zien welke ondersteuning ik daarbij zou kunnen geven. Vergroot je innerlijke speelveld en dat daarbuiten!

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Of reacties van anderen?

Heb je andere vragen? Mail of bel me 06 - 2095 9015!


 

 

Je zou de rust moeten hebben
van een vogel gezeten op een tak
de voorzichtigheid van te staan aan een afgrond
de lichtvoetigheid van lopen op dun ijs


Willem Hussem

 

 


Theatertip!
over confronterende, zachte verlegenheid...


Als het thema nabijheid, over drempels stappen, zo min mogelijk masker en zo veel mogelijk mens je aanspreekt, dan moet je naar 'Hetty en George', een voorstelling van Toneelgroep Amsterdam! Volgens Vrij Nederland is het de intiemste voorstelling van 2012 (ze zijn nu op tournee).
Adelheid Roosen en George Groot leggen hun levensscenario’s in de openbare ruimte aan elkaar voor, waarbij ze zowel botsen als elkaar omhelzen. In een setting van pastelkleurige dekens, kussens en doeken bevragen ze elkaar in alle openheid, terwijl het publiek zacht tegen elkaar aan mag vleien. Adelheid en George verleggen hun grenzen en op heel natuurlijke en nergens tenenkrommende wijze doen we als publiek daarin mee....

'Er ontstaat ruimte voor iets bijzonders, juist door de zachte verlegenheid die Hetty en George oproepen' (Parool)

Voor verdere info