'We kunnen de natuur alleen beheersen door haar te gehoorzamen'.

Francis Bacon

 

 

Beste ###USER_firstname###,

 

Rond midzomer ervaren wij het volle leven. Alles groeit en bloeit, de dagen zijn lang, licht en warm. Alles zindert. Maar ook valt de regen met bakken uit de hemel terwijl je net een leuke BBQ had gepland en vindt het water niet altijd een uitweg. Het volle leven gaat over ontvankelijk zijn voor alles wat ons ten deel valt, wat ons bevalt en niet bevalt om vervolgens van daaruit te handelen. 

 

 

 

In deze nieuwsbrief mijn laatste artikel over de veranderaanpak van de gemeente IJsselstein. Een mooi praktijkvoorbeeld van zowel richting geven als ruimte laten voor wat ontstaat. Voor mensen die zich verder willen bekwamen in het omgaan met dilemma's en de balans tussen sturen en laten is er in september de nieuwe Masterclass 'Spelen met Spanning'! En last but not least de aankondiging van mijn nieuwste boek!!!

 

Ondertussen wens ik je deze zomer een vruchtbare afwisseling tussen inspanning en ontspanning!

 

Speelse zomergroet

Margret van Paassen

 

 

Artikel: 'IJsselstein verandert vernieuwend!'

 

Afgelopen maand verscheen mijn artikel 'IJsselstein verandert vernieuwend' in het WMO-magazine! Gebaseerd op acht interviews met verschillende sleutelspelers tijdens het veranderproces rondom de drie decentralisaties.


Hoe krijgt een gemeente het voor elkaar om tijdens zo’n grote verandering – die gepaard ging met veel tijdsdruk, onzekerheid en onduidelijkheid - het menselijke gezicht behouden en toch resultaat boeken? Een mooi voorbeeld van niet sturen op controle en beheersing, maar samen al werkende weg het wiel uitvinden.

 

 

 

Masterclass 'Spelen met Spanning'

De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen
maar het waarnemen met nieuwe ogen.

- Marcel Proust

 

In september 2016 gaat deze Masterclass van start in samenwerking met de SchoolvoorCoaching rondom drie kernthema's uit mijn boek:

  • het venster open houden
  • de plek der moeite betreden
  • een vrije speler zijn

 


Doel

  • Oog krijgen voor organisatiedilemma’s en paradoxen en leren laveren in spanningsvelden.
  • Het leren uithouden en onderzoeken van tegenstellingen, waardoor je nieuwe perspectieven kunt ontdekken en de spanning productief kunt maken.
  • Ontdekken waar je zelf in gevangen zit en hoe je steeds meer een vrije speler kunt worden.

 

 

Voor wie?

Voor ervaren team- en organisatiecoaches, afdelingshoofden, teamleiders en  projectmanagers die tegen de grenzen aanlopen van een oplossings- en resultaatgerichte benadering en die een bijdrage willen leveren aan rijker organiseren.

 

 

 

Boek: 'Dochter van mijn vader - een verliesgevende affaire'

 

Ontzettend blij en trots ben ik op mijn nieuwe boek, dat in september verschijnt bij Uitgeverij Stili Novi! Dit keer een roman 'Dochter van mijn vader - een verliesgevende affaire'. We zitten volop in de voorbereiding van het productieproces. Hier alvast een korte beschrijving.

 

Flaptekst

 

Dit boek gaat over een complexe relatie tussen een dochter en haar vader. Karel groeit op als tuinderszoon in de jaren 30. Hij lapt de sociale en kerkelijke codes aan zijn laars en zoekt de vrije ruimte. Al snel ontdekt hij de macht van het woord en wat je allemaal kan bereiken door een goed en niet te weerleggen verhaal. Zo leert hij de wereld naar zijn hand te zetten.

 


Eind jaren 70 studeert zijn dochter Else aan de hotelschool. Zij is een eigengereide, intelligente jonge vrouw die niet op haar mondje gevallen is. Tegelijkertijd blijkt ze totaal verstrikt in het manipulatieve web van haar vader. Else zoekt naar woorden die haar kunnen bevrijden, maar vindt er geen. Het leven glipt uit haar handen.

 

Dertig jaar later keert Else in haar sporen terug. Ze besluit haar vader te interviewen. In dit gesprek tussen vader en dochter komen twee waarheden, die elkaar tot dan toe bestreden hebben, samen in één ruimte….