Het experiment van laten ontstaanBeste ###USER_firstname###,


We zijn zeer verguld met de belangstelling voor de Masterclass 'Spelen met Spanning' die nu voor de helft vol is! Een aantal mensen was teleurgesteld omdat zij de proeverij van november niet bij konden wonen. Daarom hebben we besloten nog een tweede proeverij te organiseren op 12 januari a.s.

December, de maand voor een terugblik. Voor mij stond dit jaar het experiment centraal om mijn eigen werk 'te laten ontstaan'. Geen jaarplan met doelen en acties, niet iets afdwingen, maar in het hier en nu aansluiten op de beweging die ontstaat. Om als een vroedvrouw, dat wat in potentie aanwezig is, te voorschijn laten komen. Een spannend experiment!!! Want hoe houd je vertrouwen als er ogenschijnlijk niet zo veel lijkt te gebeuren... Maar aan het eind van het jaar aangekomen ben ik dankbaar voor de vruchten die zijn ontstaan.


Zo ontstonden er nieuwe klantvragen, lezingen en workshops naar aanleiding van mijn boek 'Aandacht in interactie'. Een lang gekoesterd verlangen om een ruimer opvoedklimaat voor onze kinderen te creëren krijgt vorm in een nieuwe rol als coördinator buurtgezinnen in IJsselsein vanaf 2016. En last but not least ben ik blij met de vruchtbare samenwerking met de SchoolvoorCoaching rondom 'Spelen met Spanning'. Twee plekken waar ik onderdak heb gevonden om samen met anderen iets op te bouwen! Dankbaar kijk ik terug op zoveel inspirerende ontmoetingen met klanten, relaties, collega's, vrienden, lezers van mijn boek en nieuwsbrief. Ook jij bedankt!!!

 

Wil je zelf ook terugblikken? Dan vind je deze 14 eindejaarsvragen misschien wel leuk! Ik wens je een mooie decembermaand toe met stilte, inkeer en vreugdevol samenzijn en een mooi fonkelnieuw begin van 2016.


Warme groet,

Margret van Paassen

 

 

Tweede proeverij: Masterclass 'Spelen met spanning'

Op verzoek van een aantal mensen die wegens een volle agenda de proeverij van november moesten missen, organiseren wij een tweede (gratis) proeverij van de masterclass 'Spelen met Spanning'. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met doel en werkwijze van deze nieuwe masterclass die op 3 februari 2016 van start gaat. Meld je tijdig aan, want het maximum aantal deelnemers is 10.


Wanneer         12 januari a.s. van 16.00 - 17.30 uur

Waar              SchoolvoorCoaching, Biltstraat 200, 3572BS  UTRECHT

Aanmelden       telefonisch 030-3035 273 of per mail svc@schoolvoorcoaching.nl

 

 

Wat leer je?

  • Oog krijgen voor organisatiedilemma’s en paradoxen en leren laveren in spanningsvelden.
  • Het leren uithouden en onderzoeken van tegenstellingen, waardoor je nieuwe perspectieven kunt ontdekken en de spanning productief kunt maken.
  • Ontdekken waar je zelf in gevangen zit en hoe je steeds meer een vrije speler kunt worden.

 

Voor wie?

Voor ervaren leidinggevenden, team- en organisatiecoaches en projectmanagers, die tegen de grenzen aanlopen van een oplossings- en resultaatgerichte aanpak en rijker willen organiseren.


Interesse? Meer info?

Voor een uitvoerige beschrijving van de masterclass zie de website van de SchoolvoorCoaching. Heb je vragen, bel of mail me dan even.

 

 

SheSpeaks inspiratiedag: Lef!!!

 

Op 22 januari 2016, de derde editie van de SheSpeaks inspiratiedag, ben ik uitgenodigd om een workshop en lezing te geven over het thema Lef. Een zowel zinderend als intiem evenement, met vertellen, verbinden, delen en groeien als vertrekpunt.

Wil je alvast zorgen voor een lichtbaken in de donkere maand januari?
Wil je meteen in het nieuwe jaar je vuurtje van lef aanwakkeren? Meld je dan nu aan!
Als nieuwsbrieflezer krijg je een korting van 40% met de code MP6547.

De titels van mijn bijdragen zijn:
* Balanceren tussen moed en angst 
* Spelen met spanning

 

 

Landelijke dag 'Compassie in Actie'


Op 28 november j.l. vond de landelijke dag van Compassie in Actie plaats in het prachtige klooster ZIN in Vught, georganiseerd door de Beweging van Barmhartigheid. Deze beweging laat zich leiden door:

 

zien

geraakt worden

in beweging komen

 

Eigenlijk een mooi voorbeeld om vanuit ontvankelijkheid in actie te komen. Een prachtig programma en aan mij de eer om de dagsluiting ervan te doen.

 

'Tijdens de borrel na afloop van de Landelijke Dag van Compassie kwam er een man op mij af die zei: ‘ik vond je verhaal wel spannend!’ Dat was een verfrissende en prikkelende reactie na een aantal ontroerende reacties van mensen die zich op hun weg geschraagd voelden door het gedicht en het verhaal dat ik vertelde. Lees column verderBuurtgezinnen - It takes a village to raise a child

 

Vanaf 2016 ga ik met heel veel plezier in IJsselstein aan de slag als coördinator Buurtgezinnen. Een nieuw concept, ontwikkeld door Leontine Bibo, om steun te organiseren rondom gezinnen, die (even) overbelast zijn en waar de opvoeding van de kinderen in de verdrukking komt. In 2015 zijn landelijk drie proeftuinen van start gegaan, die in 2016 worden uitgebreid naar tien proeftuinen.


Buurtgezinnen wil ervoor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin door ontlasting en ondersteuning te organiseren. Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen).

 

 

Wintergedicht

 

HET WAD

aarde die twijfelt
tussen leven
en verdrinken
tussen verwaaien
en bezinken tussen net nog niet
en er al zijn
tussen onthulling
en geheim

turend over de rimpeling
zie ik mijzelf:

een sterveling

Henk Vijver