Oktober 2011

 

Beweging en stagnatie

 

     
   

 

 

 

 

Beste ###USER_firstname###,

 

     
 

 

 

 

Tarade viert feest in een nieuwe jurk!

De oude jurk is te vaak versteld, de kleuren zijn vervaagd. Ze hangt al een paar jaar ongedragen in de kast. Daarom heb je een tijdje niets van Tarade gehoord. Maar vandaag schrijdt ze feestelijk over de rode loper met een nieuwe:

  • informatieve website
  • inspirerende nieuwsbrief
  • vermakelijke en tegendraadse column/blog

Kom je even kijken op de nieuwe website? En lees ieder twee weken mijn nieuwe blog. Ik ben benieuwd naar je reactie!


Vaart maken met hardnekkige problemen

Waar krijg jij geen beweging in?

Krijg je steeds alle hete aardappels op je bord?
Blijft frustratie ronddraaien in jullie team?
Zien afdelingen elkaar meer als tegenpartij dan als interne klant?

 

 

 

 

In de moeilijkheid schuilt de mogelijkheid
- A. Einstein

 

 

 
 
 
 
 

 
Het leven is net een trein, het probleem blijft steeds maar langs komen totdat je een keer instapt.

- D. Offman
 

Beweging en stagnatie is één van de meest fascinerende polariteiten. Afwisselend gaan de dingen van een leien dakje en dan weer worden we geconfronteerd met lastigheden van een zeer hardnekkig karakter. Die lastigheden lijken eigenlijk op goede vrienden. Ze zijn trouw, laten je nooit in de steek, zijn altijd in de buurt en hoe we ze ook negeren of even snel de deur uit werken, ze komen altijd weer terug. Sterker nog hoe harder wij weg hollen, des te steviger zetten zij de achtervolging in.
Een wat uitputtende aangelegenheid voor beide partijen. Dus als je er goed over nadenkt waarom zouden we niet daadwerkelijk vrienden worden met onze lastigheden? Gewoon eens omdraaien, elkaar de hand schudden en nader kennismaken? Alle energie die we nu besparen door niet langer achter elkaar aan te rennen, kunnen we dan gebruiken om een goede relatie op te bouwen. En de vruchten te plukken van een goede en confronterende vriendschap. We moeten niet van de stagnatie weg (want dat bevordert haar juist), maar we moeten er naar toe. Op het moment dat we haar toelaten ontstaat er beweging.
Blijf niet investeren in stagnatie en kies voor beweging! Tarade ondersteunt individuen, teams en organisaties hierbij. Bel voor een afspraak of laat je inspireren door een aansprekend verhaal over een managementteam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Leer van andermans fouten, want het leven is tekort om ze allemaal zelf te maken.
- K. Bruin

 

 

 

 

 
Begin 2012 start een

Nieuwe begeleide intervisie groep

Ben jij een leidinggevenden of professional en wil je:
  • meer (leer)rendement halen uit je werk?
  • meer leren over jezelf en de context waarin je werkt?
  • uitwisseling met collega's buiten je eigen organisatie?
  • effectiever en autonomer werken?
  • weerbarstige problemen beter doorgronden?
  • de inspiratie van het samen leren ervaren?
Meld je dan snel aan voor de nieuwe intervisiegroep want we werken in een kleine groep met maximaal zes deelnemers. Start januari 2012, iedere tweede woensdag van de maand van 16.00 - 19.00 uur in het midden van het land. Kosten zijn € 600,- voor zes bijeenkomsten. Geef je je vóór 1 november a.s. op ontvang je € 100,- vroegboekkorting.

 

 

 

 

Boekentip

Theorie U van Otto Scharmer      

 

De eerste helft van het lijvige boek heb ik met smaak (van herkenning) verorberd. Scharmer beschrijft hoe wij hardnekkige problemen in stand houden en wat we kunnen doen om beweging te genereren. Als we problemen oplossen en keer op keer blijft het gewenste resultaat uit, dan was de kennismaking met het probleem te oppervlakkig. Afdalen en verdiepen is dan dringend gewenst om meer en scherper te kunnen zien. Vind je het boek te dik? Download dan als welkomstgeschenk bij deze vernieuwde nieuwsbrief een handzame samenvatting van de U-bocht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerken met je tegenstander

Vooruitgang en Beren samen op weg

In ieder van ons zit een personage dat vooruit wil, iets wil leren, er zin in heeft. Laten we hem ‘de enthousiasteling’ noemen. En als de enthousiasteling op pad gaat, komt hij al snel zijn ‘tegenstander’ tegen, die hem op alle mogelijke manieren een spaak in het vooruitgangswiel wil steken. Deze tegenstander produceert beren op de weg. Kan jij dat eigenlijk wel? Heb je alles wel goed doordacht? Zitten ze wel op mij of mijn bijdrage te wachten? Is het project eigenlijk niet veel te omvangrijk?
En voor je het weet rollebollen die twee over elkaar heen, duwen ze de ander weg ten gunste van zich zelf en strijden om de macht. Wie is hier de baas? Wie mag er achter het stuur? De één probeert de ander onschadelijk te maken, zodat ie zelf lekker tempo kan maken. Het kost allemaal een hoop energie en leidt tot weinig beweging.
Maar wat zou er gebeuren als ze een keer de tijd zouden nemen voor een goed gesprek? Zich zouden verdiepen in elkaars motieven, gevoelens en kwaliteiten? Ja dan zouden ze samenwerken en hun krachten bundelen om een doel te bereiken. Ze zouden werken als een wip, waarbij de zwaartekracht van de één de ander in beweging brengt. Optimaal gebruik maken van elkaars energie en nog samen lachen ook!

 

 
 
 

"Je hebt me laten ontdekken dat ik een chocoladepunt ben en geen slagroompunt hoef te worden om in de taart te passen."
 

Tarade trakteert.

Korting op individuele coaching!

Bij een feestje hoort een traktatie. Wie nog een coachingstraject start in 2011 krijgt 19% korting op de eerste drie gesprekken. Deze korting is zowel geldig voor particulieren als voor organisaties. Gun jezelf de speelruimte om wat nu stokt in het nieuwe jaar te laten stromen! Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek en maak gebruik van bovenstaande korting!

 

 

 

Column/Blog

Dolgelukkige klant                              

Mijn website-verstand is uiterst klein. Ter compensatie is mijn angst voor technische ‘knoppen’ groot. Gedreven door mijn verlangen naar een overzichtelijke en inspirerende website begeef ik mij desalniettemin op de markt van ontwerpers en bouwers. Van de offertes begrijp ik niets, behalve de bedragen. Lees verder