Van achter de feiten aanhollen, krijg je geen betere conditie...Beste ###USER_firstname###,

 

2015 is ruim uit de startblokken. Hoe vergaat het jou? Een haperende start, zoekend je weg vinden of 'full speed' er vandoor? Ook 'Aandacht in interactie' is uit de startblokken. Door de social media zijn de lijnen met de lezer kort. Ontzettend leuk om regelmatig reacties te ontvangen van de mij bekende en onbekende lezer. En ondertussen krijg ik uitnodigingen voor een interview, lezing en workshop, waarop nu volop gebroed wordt.... terwijl Melchior de laatste hand legt aan een filmpje over de boekvoorstelling! In deze nieuwsbrief vind je verschillende tips om bij te tanken, stil te staan, inspiratie op te doen en anders te kijken. En natuurlijk het laatste nieuws rondom 'Aandacht in interactie'. Veel leesplezier!


Hartelijke groet,

Margret van Paassen

 

 

Nieuws over 'Aandacht in interactie'

 

De ontstaansgeschiedenis van een boek: nieuw artikel

 

In het decembernummer van Opleiding & Ontwikkeling verscheen mijn artikel 'De ontstaansgeschiedenis van een boek'. 'Terwijl ik het boek schrijf over het thema aandacht en organiseren ondervind ik het tegelijkertijd aan den lijve. Het denken over en ervaren van gaan hand in hand. In dit artikel laat ik iets zien van hoe aandacht in interactie gestalte kreeg tijdens het schrijfproces, en hoe het tot stand komen van een boek het resultaat is van een proces van organiseren en laten ontstaan en van het verwijlen op de plek der moeite.....'

 

Lezers aan het woord

 

Dit is een geweldig boek! Het onderwerp is zeer herkenbaar en wordt zowel vanuit de theorie als vanuit een praktijkcasus belicht. Bovendien is het toegankelijk en 'persoonlijk' geschreven. Kortom: warm aanbevolen!

Marcel Kunne

 

Een boek over de plek der moeite, dat de moeite waard is!

Herman Grootelaar

 

Ik kon niet stoppen met lezen. Dit boek stimuleert mij om in mijn huidige baan als teamleider, bewust aan de slag te gaan met het geven van aandacht aan de bezieling van de mensen in mijn team en in de organisatie.
Kätie Weiss

 

 

 

Agenda

 

24 februari     lezing       Rotary Lopikerwaard

15 april         workshop   Coach2Meet, SchoolvoorCoaching

 

 

Nieuwe manieren van kijken op oude manieren van doen                  een middag vol ontregelende verhalen

 

Vaak zitten we gevangen in vaste structuren en manieren van kijken, denken en doen. Hoe kunnen we creativiteit inzetten, bestaande conventies doorbreken en nieuwe mogelijkheden ontdekken en vormgeven?

 

Een middag met blikopeners en dwarsdenkers over waarmaken, waarde toevoegen, verrassende verbindingen en experimenten. Laat je inspireren, ontregelen en uitdagen tijdens de derde editie van Inspire2Lead op 8 april a.s. De middag vind plaats op een, hoe kan het anders, verrassende locatie van Koppert Cress in Monster. De gehele opbrengst van dit event komt ten goede van Alpe d'HuZes.

 

Bas Bloem over zijn vernieuwende kijk op de parkinson patiënt
Saskia Verwiel over het ontstaan van Loesje
Ada de Jong over haar leven nadat ze haar gezin verloor bij een klimongeluk
Ruben van Zwieten over ontregelen en zingeving op de Zuidas
Rob Baan eigenaar van Koppert Cress en gastheer van het event

 

 

Vacare: op adem komen in Umbrië

 

Vacare is een werkwoord en betekent ruimte maken. Leeg en ontvankelijk worden, kunnen genieten van wat is. Dat lukt niet zomaar door niets te doen. Stap uit de dagelijkse beslommeringen en dompel je onder in rust, ruimte en inspiratie. Als vanzelf word je weer ontvankelijk voor de schoonheid en rijkdom van het leven. Je kunt heerlijk luieren afwisselen met yoga of wandelen in de prachtigste landschappen. En onderwijl mijmeren over inspirerende verhalen en vragen. Een dialoog aan het eind van de middag nodigt uit tot het delen van inzichten.

 

Wie wil de prachtige natuur van Umbrië, bijzondere plekken en ontmoetingen en het heerlijke eten zelf ervaren? Wie heeft behoefte aan een week nergens aan denken, even niet verantwoordelijk zijn, opgaan in het moment en weten dat verder alles geregeld is? Dan is de retraiteweek van 28 juni – 5 juli a.s. met het thema Vacare, verzorgd door Marjolein Hamer en Yvonne Nieuwenhuijs, iets voor jou!