last minute boekvoorstelling!Beste ###USER_firstname###,

 

Heb jij ook regelmatig ergens een stapeltje op je bureau liggen met uitnodigingen waar je graag naar toe zou gaan en die je na een tijdje weggooit omdat ze alweer gebeurd zijn zonder dat jij erbij was?


Laat dit met deze boekvoorstelling niet gebeuren! Gun jezelf deze unieke belevenis, uitgevoerd door het Tijdelijk Theatergezelschap Aandacht in Interactie samen met de honderd gasten die zich reeds hebben aangemeld.

 

Op allerlei fronten wordt er nu de laatste hand gelegd. Alhoewel ik aanstichter en regisseur ben van deze voorstelling, ben ik zelf ook erg benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren....  De titels van de drie verschillende inleidingen zijn ondertussen bekend:

 

  • De taal van de ziel                                           dr. Adriaan Bekman
  • Hoe spannend mag het worden?                         dr. Mieke Moor
  • Het vuurtje van aandacht is de ziel van het huis   drs Saskia Görtz


Er is nog een plekje voor je!

Hartelijke groet

Margret van Paassen

 

 

De boekvoorstelling

 

 Programma

 

13.00 uur     Ontvangst en registratie

 

13.30 uur     Voorstelling in zeven bedrijven

                  * Prelude

                  * Aandacht en Marianne van Hoorn

                  * Filosofie van het tegendeel

                  * Plek der moeite

                  * Vragen, spanningsvelden en dilemma's

              * Rijker organiseren

                   * Vrije speler zijn

 

17.30 uur     Feestelijke borrel

 

 

De boekvoorstelling vindt plaats op 30 oktober a.s. in de sfeervolle kerkzaal van het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711AB Austerlitz (bij Zeist). Je bent vanaf 13 uur van harte welkom!

 

 

Verbinding de moeite waard....

 

In het septembernummer van het tijdschrift Waardenwerk verscheen een voorpublicatie van 'Aandacht in interactie' met de titel 'Verbinding de moeite waard'. 

Het lijkt een enorme vanzelfsprekendheid om te stellen dat als de verbinding ontbreekt iedere poging tot samenwerking en verbetering gedoemd is te mislukken. Als een technische infrastructuur, bijvoorbeeld internet, plat ligt dan verwachten we niet dat e-mails toch op hun bestemming aan komen en moeten we wachten tot de verbinding gerepareerd is voordat we verder kunnen. Maar bij menselijke interactie gebeurt iets heel anders. Waar een technische storing onmiddellijk prioriteit krijgt, schuiven we storingen in de menselijke verbinding, vaker voor ons uit, proberen we ze te bedekken met de mantel der liefde of te doorbreken met een kloek besluit, waardoor ze onder de oppervlakte blijven. Ze krijgen niet onze onmiddellijke aandacht, want we hebben het druk met ons werk en alle dingen die gisteren klaar hadden moeten zijn en die minder lastig zijn….. We werken vaak gewoon door, doen onze taak alsof de verbinding volledig in tact is en klagen in de wandelgangen over wat er allemaal niet deugt. Zo pompen we heel veel geld, energie, tijd en toewijding in een systeem, waarvan de pijpleidingen verstopt zijn. Lees verder

 

 

Tip: Film Brozer van Stichting Ongeremd Delen

 

Degene die een stichting opricht met de naam: Ongeremd Delen, heeft bij voorbaat al mijn hart gestolen.... Zondag deze prachtige film gezien samen met een vriendin. Een aanrader!!

Brozer is het vervolg op de prijswinnende film Broos (1997) waarin we opnieuw kennis maken met de zussen: Leonoor Pauw (Muis), Marnie Blok (Ted), Lieneke Le Roux (Lian), Adelheid Roosen (Carlos).

Als Muis hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt. De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan om zo grip te krijgen op de vergankelijkheid.

Een speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie.